Протест блокира пътя край Владая тази неделя 18.05 | 14:12

Освен от лошата организация на движение, хората се оплакват и от скъп некачествен ремонт

От iNews.bg

Нов протест на жителите на Владая ще блокира тази неделя пътя София-Перник в района на селото. Началото на спирането на движението е насрочено за 11:30 ч. ма 20 май.

Ето какво обяснява инж. Васил Николов, който е председател на Инициативния комитет във Владая:

Излизаме на протест, за да покажем, че сме непримирими пред арогантността и безхаберието на институциите. Първото наше недоволство е свързано с безхаберието на АПИ, относно реализирането на реверсивното движение на пътя София – Перник. Занижения контрол на качеството на извършвания ремонт, който още преди да е приключил, започна да показва своите дефекти. Смятаме, че е престъпно при извършването на такъв скъп ремонт, той да се извършва некачествено, вследствие ремонта да се наводняват къщи, да падат подпорни стени, два месеца след асфалтирането да пропаднат шахтите и да се появят дупки. Настояваме лично министър Нанков да се заеме със случая, тъй като нашите разговори с пътната агенция и главния секретар на МРРБ останаха без резултат. Настояваме до реализирането на реверсивно движение да се осъществява временна организация на движението в посока София всяка сутрин между 6:30 и 10:00 часа. Настояваме за граждански обществен съвет, който да осъществява контрол на ремонта.

Втората институция, която показва изключително арогантно и високомерно отношение към проблемите на гражданите е Областната управа в лицето на Областния управител Николай Пехливанов. Имаме изпълнена местна гражданска инициатива по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление за възстановяване на маршрутна линия 22. Имаме решение на Столичен общински съвет в подкрепа на възтановяването на маршрутката, както и писмени становища в подкрепа на искането ни от Столична община. Единствено областния управител не се съобразява с проблема на гражданите и не дава разрешение на Столична община да възложи линията на фирма, която да извършва превоз на пътници. Много трудно се осъществява комуникацията с Областния управител. Почти никога не може да бъде намерен в Областната управа, няма го и в дните за прием, а когато сме се срещали с него или негови представители сме попадали на хора, които търсят причина да не решат проблема. Настояваме лично министър-председателят да се заеме със случая!

Водещи