Протест в защита на правителството пред френското посолство 22.07 | 10:26

Привържениците на властта недоволстват от това, че посланикът на Франция "се е намесил във вътрешните работи на страната"

От Кремена Бедерева

Контрапротестът в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски днес се провежда на ново място. Той е с начален час 10:00 пред посолството на Франция на ул. "Оборище".

По този повод е забранено преминаването и спирането на МПС в района на посолството от 8:00 до 12:00 ч. днес. 

Привържениците на властта недоволстват от това, че посланикът на Франция "се е намесил във вътрешните работи на страната, като е подкрепил протеста срещу правителството". Те заявиха, че протестът им ще бъде мирен и тих.

Част от подкрепящите кабинета са подали оплаквания до столичната Регионална здравна инспекция за шума от протестите срещу правителството, за които чакат отговор в десетдневен срок.

Днес лицето на контрапротеста - рап изпълнителят Мишо Шамара, гостува в ефира на bTV, за да защити публично позицията срещу протестите.

Рапърът спори в ефир с колегата си Виктор Стоянов за това връщат ли шествията ДАНСwithme Бойко Борисов на власт.

Позицията на рапъра беше силният му страх, че при нови избори и сваляне на кабинета на Пламен Орешарски ГЕРБ отново ще застанат на водеща позиция във властта. Той обяви, че е стратегически сътрудник на контрапротеста и според него няма да има демокрация, докато Борисов не влезе в затвора.

Мишо Шамара определи участниците в про-Орешарски събитията като "възрастни хора с носталгия по детството".

Водещи

Най-четени