Протест в подкрепа на Никола Минчев пред НС (ОБНОВЕНА, ВИДЕО) 16.06 | 20:00

При протестиращите излязоха и депутати от управляващите партии

От iNews

Протест в подкрепа на отстранения председател на НС Никола Минчев събра стотици граждани пред парламента. 

Недоволството е под наслов "Мафията отстрани Никола Минчев”. 

"Дойдохме тук, защото разбрахме, че започвата реставрацията. Мафията се опитва да си върне държава. Първата стъпка от този процес е премахването на председателя на НС”, каза един от протестиращите, който заяви, че лично познава Минчев и го определи като "консенсусна личност” и "перфектен юрист”.

"Цялата тази история, която се развива, с парламентарни хватки, които пречат на всичко, ме възмущава истински”, каза друга протестираща.

При протестиращите излязоха и депутати от управляващите партии. 

Към 19:15 ч. Никола Минчев също излезе на стълбите пред НС и беше аплодиран от демонстрантите.

По време на 15-минутната почивка от гласуването на бюджета, което тече и в момента в парламента, всички депутати от управляващите партии изязоха на стълбите пред НС и аплодираха протеста.

Понта стана появата на премиера Кирил Петков, който обеща европейско бъдеще на българите с мегафон в едната ръка и бъгарското знаме в другата.

След като народните избраници се прибраха в сградата, за да продължат работа, опита да говори с недоволните направи Тошко Йорданов, който при появата си беше свиркан мощно и към него полетяха леки придмети. До сбъсък не се стигна, тъй като той бързо се прибра, придружен от деетина поицаи зад стените на Народното събрание.

 

 

 

Водещи

Най-четени