Протест и контрапротест в 68-ия ден на антиправителствените демонстрации 14.09 | 21:00

Искащите оставки са на традиционните си места, защитаващите кабинета – пред НДК

От iNews.bg

В София започва 68-ият пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор.

Малко хора са насядали около фонтана и подлеза на президентството и пред Археологическия музей. Търговци са опънали маси на които продават атрибутите на протеста - знамена, свирки и вувузели, съобщава БНР.

За продължителността на демонстрациите доказателство е отъпканата тревна площ пред фонтана на президентството, където редовни протестиращи са си донесли надуваемо легло, малък диван и стол.

Тук е и камионът с озвучителната техника. Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

Движението но булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" е свободно.

Преди часове в страницата във фейсбук организаторите "Отровното трио" обявиха дарителска сметка с титуляр Николай Хаджигенов, а като основание за плащане призовават да се изпише "За целите на протеста".

Във фейсбук страницата е написано, че всяка дарена стотинка ще бъде декларирана пред Столична община и ще бъде платен дължимият местен данък в размер на 5% от дарената сума, а парите изразходвани "за полза роду" и уверяват, че ако има остатък когато се свалят правителството и главният прокурор, ще бъде прозрачно дарен за благородни каузи.

"Даваме всичко от себе си, ще продължим да го правим докрай, всяка скромна помощ е от полза за каузата ни", пишат още организаторите.

Междувременно няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носят български знамена и плакати, на които пише "Не искаме гражданска война", "Радев - разединител на нацията". Контрапротестиращите настояват за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствният протест, провеждащ се повече от два месеца в триъгълника на властта с искане оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Водещи

Най-четени