Протест на пътници спря влак, той едва не ги прегази 13.01 | 09:00

Кризисната ситуация се разиграла снощи на гара "Илиянци"

От iNews.bg

Спонтанен протест на пътници във влак спря друга композиция. Повод за недоволството на хората бил закъснението на техния. Става въпрос за пътническия влак София-Мездра по разписание е трябвало да тръгне в 18:20 ч., но това е станало в 18:46 ч. В 18:00 ч. пък е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение.

Когато влакът от София за Мездра пристига на гара "Илиянци", той влиза в отклонение. Опитните редовни пътници разбират, че това се прави, за да се пропусне друг влак, а те ще трябва да изчакат и съответно да закъснеят още повече. Тогава около 50-60 души слизат от вагоните, излизат на релсите и преграждат коловоза по който се движи експреса.

Той влиза в гарата със скорост от 60 км/ч както е разписано според правилата. Част от пътниците започват да махат с ръка със знака на стопаджиите. Машинистът на експреса успява да спре на едва 2 метра от най-близкостоящите върху релсите хора. На десетата минута след блокадата са пристигнали двама полицаи, повикани от ръководител-движение на гарата, но те нищо не са могли да направят за отместване на хората от линията. Така БДЖ е било принудено да изпълни своеволието, наложено от хората на релсите..

Те принуждават експресния влак да се движи зад тях като пътнически. Това удължава престоя на композицията за Горна Оряховица с още 35 минути от изчакването на гарата, а оттам нататък по всички други гари закъснението продължава да се натрупва. Правят се опити влакът да бъде "освободен" по линия, която в даден момент позволява да бъде изпреварен пътническия влак за Мездра.

Водещи

Най-четени