Протест срещу контрабандата организираха на Ферибот Видин 23.07 | 14:46

Протестите ще бъдат организирани периодично

От Петя Михайлова

Днес от 11:00 ч. до 12:30 ч. се състоя митинг протест на територията на ГКПП Ферибот гр. Видин, организиран от областното регионално представителство на Съюза за стопанска инициатива за област Видин, съобщиха от организацията.

Протестът е част от организирания Национален протест на Съюза за стопанска инициатива, срещу ръководената от правителството контрабанда в Република България под мотото "Спрете държавно организираната контрабанда”,  проведен на ГКПП – та в Южна България.

На ГКПП Ферибот Видин протестираха над 50 граждани, членове и симпатизанти на съюза, като бяха раздавани листовки на минаващите автомобили и хора.

"Това е първият от поредицата протести, символизиращи искането ни за спиране на контрабандата, дирижирана от управляващите. Периодично спирайки преминаването през пунктовете ние символично възпрепядстваме постоянно извършващата се през тях контрабанда", се казва в съобщение до медиите.

Протестите ще бъдат организирани периодично във връзка с решенията взети на Националната конференция на Съюза за стопанска инициатива от 03 юли 2011 година.

"Броят на участващите в протеста и съпричастността на преминаващите граждани надхвърли нашите очаквания, което за пореден път ни убеди във верността на защитаваната от нас кауза и засилва нашата увереност в успеха на последващите протести и блокиране на преминаването през ГКПП", уточняват от ССИ.

Водещи

Най-четени