Протест срещу пакта за миграция на ООН в София 09.12 | 14:38

Малка група хора се събраха пред парламента, искат оставките на Цачева и Захариева

От iNews.bg

Малка група протестиращи срещу Глобалния пакт за миграция на ООН се събраха пред сградата на Народното събрание в столицата, предаде БГНЕС. Те изразяват недоволството си срещу управляващите, които според тях правят опити да бъде подписан пактът зад гърба на българския народ, формирайки задкулисно българската външна политика. Протестът е организиран от Народно социално движение.

"Въпреки различни изявления на представители на правителството, че той няма да се подписва, ние нямаме доверие. Знаем, че те правят едно изявление сутрин, друго – следобед и трето – вечер. Няма никакво официално решение, нито на правителството, нито в Народното събрание. Ние искаме да държим българската общественост на щрек", споделя един от участниците в протеста.

"Не на режисираното преселение на народите" и "Не на подмяната на населението на Европа и България", гласяха надписите на транспарантите им, а сред настояванията на протестиращите са оставка да подадат министърът на правосъдието Цецка Цачева и министърът на вътрешните работи Екатерина Захариева.

Водещи

Най-четени