Протест срещу предсрочното освобождаване на Полфрийман 24.09 | 10:00

Протестиращите ще искат оставката на съдия Калин Калпакчиев и поправки в закона, които да не позволяват подобно предсрочно пускане на свобода на осъден за убийство

От iNews.bg

Протест пред Съдебната палата заради предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.  Актът на недоволство се организира от партия "Атака”.

Протестиращите ще искат оставката на съдия Калин Калпакчиев и поправки в закона , които да не позволяват подобно предсрочно пускане на свобода на осъден за убийство.

Малко след 8 сутринта от партия  ВМРО ще внесат във Висшият съдебен съвет искане за дисциплинарно производство срещу съдия Калпакчиев.  Като председател на Тричленен състав на Апелативния съд  той стои зад решението за освобождаване на Полфрийман.
Именно днес,в първия работен ден след празниците, е  възможно австралиецът да се сдобие с паспорт.  Той е настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци. Това се случи след освобождаването му от затвора, където  излежа 12 от наложените му 20 години за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година.

Водещи

Най-четени