Протести в Шумен срещу шистовия газ 07.01 | 10:50

Протестно шествие ще срещу проучванията и добива на шистов газ по метода "хидравличен удар"

От Георги Георгиев

Протестно шествие срещу проучванията и добива на шистов газ по метода "хидравличен удар” ще се проведе днес в Шумен.

Участниците в шествието ще се съберат от 11,00 часа пред входа на Градската градина, ще преминат през централната част на града до паметника "Братска Могила", съобщи Светлана Венелинова от инициативния комитет на протеста, цитирана от агенция "Фокус”.

Там ще бъде оповестена декларация с исканията на гражданското сдружение, която ще бъде изпратена до кмета на община Шумен, до областния управител, до председателя на НС, до министър- председателят на Република България и до президента.

Венелинова уточни, че има разрешение за протестното шествие, единствената корекция, която е направена е то да не завърши пред общината, според първоначалния план. Шествието ще бъде шумно, каза Венелинова. Тя заяви, че е трудно да се прогнозира колко души ще се включат в инициативата.

"Има куп фактори, които могат да поставят броя  на протестиращите под въпрос, но задачата е да информираме обществото, че освен общоприетата позиция, която се опитват да наложат управляващите, има и още една.

"Ако при такъв протест да дойдат 50 човека, тъй като за Шумен това е нова ситуация, това е голям плюс, т.е. ние не сме сами", каза Венелинова.

Водещи

Най-четени