Протести заливат страната, ако се приеме "бонус-малус" 04.12 | 14:44

На пътя ще излязат мотористи, инструктори с учебните коли, превозвачи, автобусни компании и сдружението на шофьорите, предупредиха от бранша

От iNews

Протести ще залеят улиците, ако приемат системата за бонус-малус в сегашния му вид. На пътя ще излязат мотористи, инструктори с учебните коли, превозвачи, автобусни компании и сдружението на шофьорите. За това предупредиха пред медиите от бранша на обща пресконференция.

Недоволните от Комисията за финансов надзор (КФН) твърдят, че наредбата облагодетелства само джоба на застрахователите. Преди протеста от бранша ще напишат писмо до премиера Бойко Борисов.

"Бонус-малус е единствено в интерес на застрахователите", заяви Йонко Иванов. И перифразира жалбата на арестуваните Баневи отпреди години.

"Застрахователите ще останат на самолета, няма да им се наложи да слизат от Майбаха. Това са едни фирми, които се изхранват от обезщетенията на шофьорите". Бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев цитира стиха на Петко Славейков с намек в името на какво се прави всичко това: "Все за тебе, о, парице, о всесилная царице".

Водещи

Най-четени