Протестираха срещу „Топлофикация-София“ пред МС 31.03 | 08:48

„Не сме крепостни роби“, скандираха демонстрантите

От iNews.bg

Около стотина души протестираха в сряда надвечер срещу "Топлофикация-София" пред Министерския съвет.  Демонстрантите настояха за индивидуални договори с дружеството, ясни сметки и отпадане на такса "сградна инсталация", съобщи БНР.

Национални трибагреници, некролози на "Топлофикация-София", възрожденски песни и скандирания "мафия" съпътстваха протеста. Демонстрантите заявиха, че нито договорите, нито измервателните устройства на столичното парно са законни и че мнозина продават жилищата си, за да си платят сметките. Има хиляди, които измряха от рекета и системния тормоз на Топлофикация, казаха още недоволните и почетоха паметта им с едноминутно мълчание на колене.

 

"Не сме крепостни роби! Крайно време е софийското парно да започне да се съобразява с европейското право", заявиха протестиращите. "Ние сме клиенти не по договор, а клиенти по закон. Искаме да има индивидуални договори. Самото изчисление не го правят правилно. Хора, които не ползват, плащат такса "сградна инсталация". Аз като адвокат и като представител на над 300 човека, които защитавам, първо, предлагаме да се създаде закон за регионалното и централното топлоснабдяване."

Водещи

Най-четени