Протестиращи затвориха магистрала "Струма" край Благоевград 15.01 | 16:58

От iNews

Стотици протестиращи от шест села затвориха магистрала "Струма" край Благоевград. На мястото има засилено полицейско присъствие. Хората са недоволни, че вече 13 месеца е затворен т. нар. Покровнишки мост и се налага да обикалят по близо 20 км в двете посоки, за да стигнат до града.

Мостът бе подкопан от проливни дъждове през декември 2021 г. Експерти прецениха, че трябва да се изгради нов и държавата отпусна средства, проведена бе и обществена поръчка. Недоволството на хората е, че все още няма яснота кога ще започне строителството на нов мост, напомня "24 часа".

Преди дни зам.-регионалният министър Николай Шушков проведе работна среща, на която бяха обсъдени проблемите, които забавят строителните дейности и бяха предложени варианти за решаването им. "В момента всички хора са принудени да обикалят 6-7 км през обходни маршрути. Вече година нищо не се случва, няма никакви наченки на строителство, а процедурите са извървени", заяви заместник-регионалният министър. По думите му въпросът е бил спешен и е трябвало да се реши още през 2022 г. Той обаче бе категоричен, че държавата повече няма да позволи забавяне на проекта, още повече, че старият мост може да рухне всеки момент. Затова призова за активни действия, за да може строителството на изключително важното съоръжение за голяма част от жителите на общината.

Водещи

Най-четени