Протестиращите до Крушаре до властта: Блокадата остава, цъкат екологични бомби 12.08 | 17:45

У нас възникват подозрения, че икономически интереси, свързани с дърводобива са надделели над опасността от чумата, надвиснала над България, пишат хората в отворено писмо

От iNews.bg

Протестиращите на блокадата на пътя в района на с. Крушаре разпространиха до медиите отворено писмо до премиера Бойко Борисов и негови министри. В него те категорично заявяват, че няма да прекратят протеста си.

Ето и целият текст на писмото без редакторска намеса:

"Уважаеми, дами и господа!

За нас е изключително тревожен фактът, че се разкрива вече четвърта екологична бомба, в резултат на свободно разхвърлени отпадъци от т.нар. "превантивно" клане на прасета. Пред Вас това се представя като инцидентни, единични случаи, но ние Ви уверяваме, че това е практика, в резултат от заповедта за самостоятелно избиване на тези домашни животни и пълната липса на регламент и контрол над извършването на тази дейност. Това разпространява чумата допълнително в цялата страна, като резултат от некомпетентно управленско решение.

Прикриването на истината не е в интерес на България. Прочетохме екзотични заповеди, регламентиращи лова и събирането на трюфели, но нито една заповед не засяга сечта в горите и ежедневното кръстосване на горите от камиони, разнасящи със същия успех заразата. У нас възникват подозрения, че икономически интереси, свързани с дърводобива са надделели над опасността от чумата, надвиснала над България. Надяваме се на откровен публичен отговор от ваша страна и на въпроса как ще бъдат компенсиране финансово стопаните с избито имущество."

Водещи

Най-четени