Протестиращите майки: Не приемаме извиненията на Симеонов, искаме оставка 24.10 | 14:44

Довечера пред Министерски съвет ще има нов протест

От iNews.bg

Протестите на майките на деца с увреждания ще продължат докато вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Това заяви в предаването "12+3" на БНР Вера Иванова - една от протестиращите, част от инициативата "Системата ни убива". "Не може тази държава да се представлява от такъв човек", подчерта тя. По думите ѝ майките се борят за реформа, но не могат да си представят, че "правителството се крепи на самата личност Валери Симеонов" и "още по-зле за държавата, ако е така".

"Надяваме се той да ни разбере правилно и да прояви някакъв морал и да си подаде сам оставката. Нашите цели не са за сваляне на каквото и да е правителство, нашата борба е за реформа. Продължаваме с протести. Нямаме искания към г-н Борисов", посочи Иванова.

"Можем да издържим много. Нямаме какво да губим. Залогът са децата ни. Ние не можем да ги оставим в такава държава, която зависи от такъв човек, който се гаври с тях", допълни Вера Иванова.

Причината за протестите на майките на деца с увреждания стана изказване на Симеонов от миналата седмица, в което той нарече майките "кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца". 

"Той не спря тези дни да обижда и да унижава децата, хората с увреждания и всички, които ни подкрепят, като вчера вече ги нарече "тюрлюгювеч". Как да приемем такова отношение? То днес е към нас и хората, които ни подкрепят, утре ще бъде към всеки един – и този човек да заема такъв пост. Това е недопустимо! Това е гавра!", коментира Вера Иванова.

В София демонстрацията днес е обявена отново за 17:30 ч. пред Министерския съвет.

Водещи

Най-четени