Протестиращите майки няма да успеят да свалят Валери Симеонов, смята политолог 12.11 | 10:55

Любомир Стефанов твърди, че има политически интерес зад протеста

От iNews.bg

"По тона, по който бяха поднесени исканията и претенциите на протестиращите, и по начина, по който бяха извършени техните действия, много ми заприличаха нещата на едни други организирани подобни мероприятия преди няколко години". Това коментира в предаването "Преди всички" по БНР политологът Любомир Стефанов. 

"Със сигурност има някакъв политически интерес зад целия протест и цялата тази ситуация. Подобен род организация спонтанно в социалните мрежи не може да се получи. Тук има някаква структура, която е мобилизирана – категорично. Въпросът е да разберем каква. Това със сигурност са хора, които са в близост с някоя или няколко от партиите", коментира политологът и добави мнението си, че на БСП много й се иска да може да организира такова нещо.

Любомир Стефанов смята, че протестиращите майки на деца с увреждания няма да успеят да свалят Валери Симеонов от поста му. Освен това премиерът Борисов не иска да рискува крехкостта на коалицията, добави той:

"Той като че ли по скоро е готов да понесе още негативи, но до някаква степен. Ако нещата продължават и се ескалира, особено по линия на новите протести, мисля, че ще вземе мерки, но не знам дали те минават през оставката на г-н Симеонов".

Всяко служебно правителство може да инициира проверки на предходните министри, заемали постовете, припомни политологът и добави:

"Едно служебно правителство, доминирано от БСП, би могло да започне да разплита предполагаема и хипотетична мрежа на конфликт на интереси, злоупотреби и всичко останало, за което президентът само намеква".

"Много му се иска на президента да води политическия дебат и да бъде активен гражданин, само че той е президент и затова някак трябва да балансира своята рязкост на изказа", коментира още Любомир Стефанов. 

Водещи

Най-четени