Протестите все по-спокойни, но не и без арестувани 27.02 | 22:20

Задържаха четирима в София – носели ножове и боксове

От Филипа Тодева

Четирима мъже са задържани в Първо районно управление по време на протеста в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

40-годишен мъж, регистриран за грабеж, кражба и хулиганство е бил задържан без документи за самоличност на метростанция "Васил Левски” и му е съставен акт. Без лична карта е бил и 21-годишен младеж, регистриран за наркотици.

При обиск у него бил намерен нож и също му е съставен акт. Негов връстник регистриран за хулиганство, ритнал кофа за боклук в същия район. При проверката у него бил намерен нож. Друг младеж на 20 години пък носел бокс. Въпросният В.К. има регистрация за наркотици. Задържаните са дали обяснения и ще бъдат освободени.

За тези, които са носили вещи, забранени при посещение на масови мероприятия, ще бъдат подготвени материали и те ще бъдат изпратени на Столична община за налагане на наказания по Закона за събиранията и масовите мероприятия.

Шествието в София приключи. Около 21:00 часа в района на Орлов мост бяха останали само няколко десетки младежи. Част от исканията на протестиращите, които те отново обявиха, са за свикване на Велико народно събрание, затова да не бъдат допускани до избори партии, които вече са били във властта, да има увеличение на пенсиите и майчинските добавки.

На протеста имаше засилена охрана заради снощния инцидент. Организаторът Янаки Ганчев ще настоява предизвикалият го шофьор да бъде съден за опит за убийство, предаде Булфото. За пръв път охраняващите мероприятието полицаи поне до този момент са били повече от самите протестиращи.

Като цяло протестът протече спокойно, допълва агенция "Фокус". По думите на организаторите на 3 март – неделя, от 10:30 часа протестът ще тръгне от Орлов мост. Общо ще има четири лъча от протестиращи. Единият ще бъде при Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, един от Орлов мост и два лъча, идващи от НДК.

Водещи

Най-четени