Протестите не стихват 38-и ден поред ВИДЕО+СНИМКИ 15.08 | 21:00

Голям протест тази вечер има във Варна. Там хората блокираха с палаткови лагери две кръстовища

От iNews.bg

38-и пореден ден хиляди граждани са по улиците и площадите на София и други градове в страната, за да изразят негодуването си срещу управляващите. Множество протестни прояви има и по различни точки из света, където живеят българи. По-долу можете да видите недоволството си от настоящото управление и мафиотските структури.

Хората са непреклонни - искат оставка на премиера Борисов, оставка на цялото правителство, оставка на главния прокурор Иван Гешев и незабавни избори – честни, както и дистанционно и машинно гласуване, така че да могат нашенците по света да гласуват лесно.

Протестиращите не са съгласни с оповестените в петък от премиера обещания за рестарт и нова Конституция, както и свикване на Велико Народно събрание от настоящия парламент. Според тях с хода си Борисов цели печелене на време.

В София недоволните започнаха да се събират в т.нар. "триъгълник на властта” около 19 часа.

След 19.30 часа гол до кръста мъж беше закопчан с белезници и държан от полицията на фонтана пред президентството. След това униформените отведоха мъжа до паркираната наблизо патрулна кола. Мъжът изглеждаше видимо в нетрезво състояние. Няма напрежение на площада. Хората постепенно прииждат и стават все повече. Има и полицейско присъствие.

Блокадата на Орлов мост остава. Палатките и шатрите пред Министерски съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Точно в 20 часа, "Thunderstruck” на рок величията AC/DC даде тон на антиправителствения протест.

Очаква се по-късно протестиращите да се отправят на традиционното си шествие към Орлов мост.

Голям протест тази вечер има във Варна. Там хората блокираха с палаткови лагери две кръстовища.

В морската столица е адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио, който призова недоволните в морската столица да не се отказват от исканията си.

В центъра на Русе пък хората се събраха на мълчалив протест, а в Пловдив пяха революционни песни на улицата.

Водещи

Най-четени