Протестът, ден 75: "Отровното трио" с нови изненади 21.09 | 19:00

Демонстрации се организират и Хамбург, където днес се състоя акцията "Долу политическите чадъри"

От iNews.bg

Антиправителствените протести продължават 75-и ден. Тази вечер протестиращите отново ще се съберат на столичния площад "Независимост".

Исканията им остават непроменени - оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов, предсрочни избори и оттегляне от поста на главния прокурор Иван Гешев.

Подкрепиха ги и над 70 български учени, работещи в чужбина. В отворено писмо те настояха за независима съдебна система, прозрачно и отговорно правителство и свободни медии. Учените призовават и да не се допуска насилие срещу мирни демонстранти и журналисти. 

За тази вечер е насрочена поредна изненада, анонсирана от "Отровното трио". Тя ще бъде в навечерието на третото Велико народно въстание. "Подгответе си яйца и домати. Ще ви водим на място, на което не сме ви водили досега", заяви адвокат Николай Хаджигенов.

Демонстрации се организират и Хамбург, където днес се състоя акцията "Долу политическите чадъри". Група протестиращи символично затвори 10 чадъра, с което се обявиха срещу корупцията във властта. 

Водещи

Най-четени