Протестът заля МС със семки и бонбонки! София е под блокада до оставка (ВИДЕО) 23.07 | 21:07

В големите градове на страната също има масови протести

От iNews.bg

Петнадесетият ден на протести срещу властта, които целят оставки на премиера Борисов и главния прокурор Гешев, тази вечер залагат на нови тактики. Към обичайните интересни лозунги и скандирания, множеството вади арсенал от песни, семки и бонбонки, нови точки за блокиране на движението и много, много енергия, струяща от предимно младите протестиращи, предава репортерът на iNews.bg от мястото на събитието - Мишел Михайлова.

Като начало протестиращите послушаха призива на един от своите лидери - Николай Хаджигенов, обсипвайки със семки и бонбони Министерски съвет. Видео на iNews.bg от тази акция можете да видите по-долу.

Нестихващите скандирания на хората срещу властимащите и задкулисните играчи в държавата се засилиха с наближаването на тъмната част от денонощието.

Цел на протестите тази вечер е да бъдат блокирани изцяло над 10 ключови кръстовища в София, за разлика от снощи, когато под обсада бяха 7 места първоначално, после прераснали в 11. 

За отбелязване е, че протестите във вече блокирания за движение на коли Триъгълник на властта преминават мирно и напрежение между хората и органите на реда няма.

Дори при мятането на семки и боннони към МС, когато имаше физически допир между полицията и "мятащите", нямаше сблъсъци.

В големите градове на страната също има масови протести. Във Варна са събрани няколко хиляди човека на улицата, които също скандират "Оставка". Това е 15-та поред стачка в морската столица. Хората са издигнали плакат: "Законът е над всички".  Те определят рокадите като смехотворни. Заричат се, че протестите продължават до оставката на Борисов и Гешев. За 15 минути бе блокирано кръстовището пред общината. Възможно е да се стигне и до други блокади в града.

В Бургас кръстовища са блокирани от протестиращите, които пеят химна на България. За утре е предвидено автопротестно шествие, което ще блокира входа и изхода на Бургас към магистралите.

В Пловдив също положението е подобно, но без ескалации.

 

Водещи

Най-четени