Проф. Ангелов за партията на Слави: Станаха за резил 26.04 | 18:06

Проф. Ангелов коментира и ситуацията с ваксинацията у нас

От iNews.bg

Днешната позиция на Слави Трифонов показа няколко неща. Първото е, че не става за премиер. Второто е, че не може да състави правителство. Третото е, че вече прави разликата между аз искам и аз мога. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, който коментира днешното решение на Слави Трифонов да върне мандата за съставяне на правителство. 

"В парламента "Има такъв народ" (ИТН) има много твърда подкрепа от над 160 народни представители и не разбирам защо бягат от отговорност. В политиката най-важното е да си последователен и да можеш да носиш отговорност, както аз заставам с името си и отстоявам позициите си. При ИТН не се вижда такова нещо. Те казаха, че ще въведат мажоритарната избирателна система, а сега обясняват, че ще го направят, когато му дойде времето. Така стават за резил", обяви той. 

Проф. Ангелов коментира и ситуацията с ваксинацията у нас. "Зелените коридори за ваксинирани в почивните дни вече са обявени на сайта на Министерството на здравеопазването. Те са за периода от 30 април до 9 май. Днес дойде първата голяма доставка на RNK ваксини - 132 000 дози. Тази доставка е успех изцяло на нашето правителство и лично на премиера Борисов. Вече започна разпределението на ваксините. За зелените коридори не трябва да се записваш - отиваш и се ваксинираш. От 10 май започва да работи и електронната система. Аз съм изключително доволен, че хората вече искат да се ваксинират и повярваха на науката. Ваксината носи и свобода", категоричен бе здравният министър в оставка.  

"Няма никаква опасност хората с първа доза на "АстраЗенека", да си поставят втора доза. Нежеланите реакции се наблюдават само при поставяне на първата доза на "АстраЗенека". Няма случай на нежелана реакция след втора доза. Въпреки това сме осигурили възможноат, някой ако иска да си постави втора доза от RNK ваксина, това да се случи", заяви проф. Ангелов. 

"Планът за възстановяване и устойчивост е резултат от работата на много експерти. Той включва три основни компонената в сферата на здравеопазването. Първият е осъвременяване на лечебните заведения. Вторият е окопмлектовка с модерна апаратура на лечебните заведения и подобряване на битовите условия във всички психиатрични структури в страната. Третото е изграждането на център за интервенционална рентгенология", разкри министърът на здравеопазването в оставка. 

"Няма нищо вярно в твърденията, че с конкурсите за директори на болници бетонираме наши хора. Това е поредната предизборна лъжа на опозицията. Ние изпълняваме Закона за здравето, в който ясно е записано, че такива конкурси трябва да се проведат. Ако парламентът приеме промени в Закона за здравето, ние ще изпълним и тях", завърши проф. Костадин Ангелов. 

Водещи

Най-четени