Проф.Балтов: От днес започва масовата ваксинация на секционните и районните избирателни комисии 02.03 | 15:44

Директорът на най-голямата спешна болница в страната беше сред присъствалите днес на традиционното поклонение за загиналите медици в Руско-турската освободителна война

От iNews.bg

Изпълнителият директор на "Пирогов" проф.Асен Балтов посочи пред журналисти, че очаква "зелените коридори" да бъдат отворени отново, но след като премине първата фаза на ваксиниране на избирателните комисии.

В момента няма отворен "зелен коридор", защото от днес реално започва масовата ваксинация на секционните и районните избирателни комисии. Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници, в които са отворени пак по толкова пунктове, колкото бяха и когато имаше "зелени коридори", обясни Балтов.

Идеята е максимално бързо, до 10 март, всички от избирателните комисии, които желаят, да бъдат ваксинирани с първа доза на "Пфайзер"/"Бионтех", защото след 21 дена ще бъде поставена и втората доза, и реално за 4 април ще бъдат покрити с 2 дози ваксини, каза директорът на "Пирогов".

"В момента, в който обявихме всички, че приоритетно минават секционните и районните избирателни комисии, мисля, че хората разбраха, че просто ще изчакат до 15 март. В момента, в който премине първата фаза на ваксинация на комисиите, тогава отново, предполагам, ще се отворят и "зелените коридори", посочи проф. Балтов на въпрос за ваксинирането.

"Знаете, че няма достатъчно ваксини, за съжаление, това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде", каза Балтов, като уточни, че говори за векторната ваксина.

Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март, общо заявеното количество е около 550 000 дози ваксини, които ще дойдат през март, така че мисля, че нищо няма да попречи да продължим, но сега приоритетно са избирателните комисии, отново отбеляза проф.Асен Балтов.

Директорът на най-голямата спешна болница в страната беше сред присъствалите днес на традиционното поклонение за загиналите медици в Руско-турската освободителна война, организирано от БЧК пред Докторския паметник в София.

Водещи

Най-четени