Проф. Константинов: 150 гласа ще решат съдбата на 1 мандат 26.05 | 10:55

Победителят в борбата за "висящия" мандат ще стане ясен до броени часове

От Теодора Кокаланова

"150 гласа ще решат коя партия ще вземе "висящия" мандат, за който се борят ГЕРБ, ДПС и Реформаторския блок", обяви проф. Михаил Константинов, дългогодишен член на Централната избирателна комисия. По думите му докато не се обработят и последните протоколи, няма да знаем този мандат при кого отива.

Той отбеляза, че гласовете от един протокол са 150. "В момента разпределението е 6:4:4:2:1, но би могло да стане 7:4:3:2:1", прогнозира проф. Константинов.

За този мандат се борят три партии. Тези три партии са ГЕРБ, ДПС и Реформаторския блок, информира в."24 часа". "Тъй като остатъкът е близък до една трета, кой точно ще го вземе, зависи от останалите една четвърт от протоколите", посочи проф. Константинов.

По думите му не трябва да се забравя, че ЦИК може да вземе допълнително решение при откриване на явна статистическа грешка в някои от протоколите. Може би, когато се обработят 90% от протоколите, ще стане ясно къде отива мандатът. В момента той е между ГЕРБ и ДПС, но може да отиде и в реформаторите", отбеляза още професорът. 

Водещи

Най-четени