Професор Вучков: Това не са преговори за кабинет, а пазарлъци на Женския пазар 02.11 | 18:05

Политиците в НС били задръстени, смята той

От Христина Рафаилова

В момента  не се водят преговори за съставяне на правителство, а пазарлъци на Женския пазар. Така професор Юлиян Вучков определи  опитите на парламентарно представените партии да формират кабинет. 

В ефира на bTV той обяви за нелегитимно Народното събрание, тъй като повечето депутати са избрани с купени гласове. Според професора  80 на сто от българските граждани не били представени в него. 

Той  разкритикува народните избраници, че се държали като  любимци на народа, а били излъчени чрез изборна търговия. 

Вучков ги призова да не се държат като все едно разменят кокошки, а да  вървят към предсрочни избори. "Вие сте задръстени и остарели", обърна се към политиците  професорът. Вучков призова за нов временен кабинет, който обаче да бъде излъчен от всички, а не само от президента. "Той сам си реди служебния кабинет, затова правителството му е кофти", коментира той. 

Гневът на Вучков си навлече и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който според  професора "бил лаладжия и нямал една оригинална идея". 

Сегашният служебен премиер пък бил лековат несериозен   човек. "Той е безпринципен - казва, че е ляв, а  управлява  дясно", каза той. 

Според него страната трябвало да се управлява от професорка партия, а премиер да е човек с "четирипосочна" квалификация. 

Водещи

Най-четени