Процедурата за ремонт на Су-25 не е прекратена 06.11 | 09:10

Тя е в ход, информираха от МО

От iNews

Министерството на отбраната предостави допълнителна информация за напредъка на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет "Осигуряване на летателната годност на самолети Су-25 – рамково споразумение”.

С решението си от 2 ноември 2018 година министърът на отбраната не прекратява горепосочената процедура, а използва правото си по чл. 22, ал. 8 от ЗОП на възложител да даде указания на комисията за провеждане на преговори с ОАО "558 Авиационен ремонтен завод”, Беларус, и да потвърди с нов протокол и доклад постигнатите намаления на цените за ремонт на щурмовите самолети Су-25.

За избягване на всякакви възможни спекулации и при спазване на заложените изисквания при откриване на процедурата, Министерството на отбраната отново припомня, че обявената прогнозна стойност от 82 510 000 лева може да бъде променена /достигната/ само с решение на Министерския съвет.

Министерството на отбраната ще продължи регулярно да информира на своята интернет страница за напредъка в предстоящите преговори с беларуската страна.

Водещи

Най-четени