Психично болен е отговорен за пожара в дома за стари хора 05.02 | 10:17

Той е имал многократни забрани и забележки да не пуши в леглото

От Цанка Донкова

Психично болен мъж е забравил цигарата си, която предизвика пожара в дома за стари хора в Хасково. При инцидента загинаха трима възрастни хора.

"Човекът е с доста сериозно психическо разстройство, почти шизофрения, и въпреки многократните забрани и забележки е продължавал да пуши в леглото." Това заяви Георги Иванов, кмет на община Хасково, съобщава агенция "Фокус".

"Причината за смъртта е задушаване – единият от загиналите мъже е забравил запалена цигара, тя е тлеела в дюшека, което е предизвикало дим и хората са се задушили. Не е имало пожар, просто дюшекът е тлеел. Инцидентът се е случил около 4:30 часа тази сутрин. Няма щети, защото не е имало пожар, а тлеене. Димът е останал вътре в стаята, защото дограмата на дома е нова и алуминиева и не е позволила да се получи някакво проветряване", уточни кметът.

Екипите на пожарната и полицията са реагирали бързо и са се отзовали на сигнала, но само са констатирали, че хората са се задушили.

"Тримата мъже са живеели в една стая. В момента тече съдебна експертиза, която установява точната причина за смъртта", допълни Иванов.

Водещи

Най-четени