Психично болни извършили две убийства за денонощие 12.01 | 13:13

Случаите са от област Велико Търново. Извършителите са разкрити и задържани

От Диана Цветкова

Две убийства са извършени от хора с психически увреждания само в рамките на денонощие, става ясно от съобщение на полицията във Велико Търново, която е разкрила извършителите.

Едното убийство е извършено в село Драганово вчера. За него сигнализирала майката на жертвата, която намерила 42-годишния си син в къщата на негов познат. По-рано мъжът отишъл до дома на Й. Б. (40 г.), с когото често се събирали.

Когато не се прибрал, възрастната жена отишла да го търси, и се натъкнала на тялото му.

За убийството е задържан домакина, който страда от психическо заболяване, заради което е бил настанен за лечение в дома за психично болни в село Церова Кория. Преди около два месеца обаче избягал от там.

Установено е, че след като се почерпили солидно с алкохол, двамата приятели се скарали, а 44-годишният мъж ударил няколко пъти гостенина си, съборил го на земята и започнал да го рита. По-младият мъж е починал от мозъчен кръвоизлив, причинен от нанесените удари с крак, сочи аутопсията.

На сутринта убиецът се върнал отново в с. Церова Кория, където е намерен и задържан от полицейските служители.

При втория случай около 21.30 часа снощи (11 януари) в полицията в Павликени е получен сигнал за намерен труп на 64-годишния А. Т. в жилището му в с. Лесичери.

Мъжът е имал няколко прободни рани в сърдечната област, нанесени с нож, като оръжието на престъплението е намерено в близост до тялото.

Разследващите са установили, че убиецът е 40-годишният син на жертвата. Той посегнал на баща си, след като двамата се скарали, а човекът е починал от кръвозагуба, вследствие на прободните рани.

В хода на разследването е станало ясно още, че преди повече от 20 години, вследствие на прострелна рана, синът е получил психически увреждания, като е бил поставен под запрещение.

Сега той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството и е задържан за 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура – Велико Търново.

Водещи

Най-четени