Психолог: Петър Чобанов не бе искрен за КТБ пред детектора на лъжата 16.05 | 22:00

Срещал съм се с Пеевски, но не помня точно, увърта бившият финансов министър

От iNews.bg

"Случвало се е да се срещаме с Делян Пеевски, ....но нямам директен спомен... Дори да съм посещавал неговия офис, най-много да е било еднократно. Не съм стоял на опашка, нито съм го молил за услуги. Винаги сме си говорили за ситуацията в банковата система".

Това заяви бившият финансов министър в правителството на Пламен Орешарски - Петър Чобанов пред детектора на лъжата по Нова телевизия.

Според криминалния психолог Емил Пенов в отговора на бившия министър се съдържа опит за неискреност: "Тук има опит за контрол на усмивката", категоричен бе психологът. 

"Не съм виновен за кризата с КТБ. Като финансов министър по онова време - след разразяването на банковата криза, като цяло предприех необходимите действия, за да не позволя банковата система да се срути", оправда се Чобанов. И посочи, че за да може да предотврати каквото и да било, е трябвало да бъде добре информиран. 

Бившият министър обвини БНБ за ограбването на КТБ. "Първият отговорен за кризата в КТБ е банков надзор на БНБ", каза ексминистърът, сега депутат от ДПС. В този момент психологът съзря в жестовете на интервюирания опит да се дистанцира от темата. 

"Не смятам, че съществува корпорация на Цветан Василев и на Делян Пеевски", заяви още Чобанов, в което психологът отново прозря неискреност.

 

 

Водещи

Най-четени