Пускат автобусна линия от Банско до хижа „Вихрен“ 14.07 | 14:15

От iNews.bg

Автобусна линия от Банско до хижа "Вихрен" ще превозва туристи за втора година. Линията е улеснение за туристите, които предпочитат да се качват в планината без личните си автомобили.

Бусовете, осигурени от общината в Банско, пътуват три пъти дневно, а часовете на тръгване са съобразени с движението на туристите в планината.

Микробусите тръгват от гарата и автогарата на Банско, те са 16-местни, има два и още два, които чакат, ако има повече хора, веднага се включват в извозването, така че да се поемат максимален брой от желаещите.

За да се избегнат задръстванията по пътя за хижа "Вихрен", от общината и тази година ще спрат движението на леки автомобили в отсечката между местността Шилигарника и хижата в определени часове от денонощието. Забраната влиза в сила от 20 юли. Ограничението за движение на леки автомобили в планината ще остане в сила до края на месец август.

"Не може да се придвижат линейки, не може да се придвижи пожарна, ако е нужно, хората се карат, седи се в задръстване, просто изнервят се и затова в един период трябва да спираме и движението”, коментира кметът на Банско Георги Икономов.

Водещи

Най-четени