Пускат обновен участък от Южната дъга на Околовръстното 14.09 | 09:30

Стойността на строително-монтажните работи възлиза на над 37 млн. лв. без ДДС

От Андриян Георгиев

Предсрочно пуснат в експлоатация пътна връзка на пътен възел "Младост” и част от реконструираното и разширено трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път (СОП), съобщава правителствената информационна служба. 

Пътният участък поема автомобилния трафик на София и трафика от автомагистралите "Тракия” и "Хемус” в посока Югозападна България и съседните държави.

Общата стойност на строително-монтажните работи възлиза на над 37 млн. лв. без ДДС, като близо 34 млн. лв. са средствата, осигурени по Оперативна програма "Регионално развитие”.

Разширението и реконструкцията на Южната дъга на Околовръстното от км 41+100 до км 44+720 и пътна връзка №2 на пътен възел "Младост" в участъка от СОП до началото на съществуващия надлез се извършва от Консорциум "Главболгарстрой – Южна дъга”.

Вчера (13.09.11) в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) бяха отворени офертите за изработка на технически проект за Западната дъга на Софийския околовръстен път. Отворени бяха девет оферти. Досега практиката показва, че фаворит обикновено е най-ниската ценова оферта.

Водещи

Най-четени