Пускат през август част от третия лъч на метрото 07.06 | 13:06

Според бившия зам.-министър на финансите страната няма да влезе скоро в еврозоната

От iNews.bg

Бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев с коментар по актуалните събития в политическия и икономическия живот в страната. 

В свой пост в социалните мрежи Кадиев взема отношение по изнесените данни от бизнесмена Васил Божков. 

По думите на левия политик, независимо как ще се развие тази ситуация, остава валидно това, че държавата е загубила 700 милиона лева. 

Бившият заместник-министър заявява и че едва ли страната ни ще влезе скоро в еврозоната, защото държавите, които вече са там, нямало да допуснат да станем част от тях, при корупцията, която се вихрела у нас.

Целият пост на Георги Кадиев можете да прочетете тук:

Както и да се развият нещата с Васил Божков, постовете и доказателствата му, щетата е нанесена. 700 млн.лв. са откраднати завинаги.

60 млн.лв. (вероятно) са пренесени от офисите на Нове Холдинг към офисите на ГЕРБ.

Данъчната и митническа администрация няма да се поколебаят да вземат нито един лев подкуп, като гледат колко взимат тези над тях.

15 млрд. евро от ЕС помощ за последствията от коронавируса няма да дойдат. Германия и Франция, които основно ще дадат тези пари, няма да позволят техните пари да отидат в толкова корумпирана държава.

Еврозоната изчезва за дълго. 19-е държави от еврозоната няма да позволят корумпирана България да гласува техните лихвени проценти.

Има само един шанс за изход и той зависи от това да не сме апатични и страхливи. Избори и смяна на управлението.

Водещи

Най-четени