Пуснаха двама от „Килърите“ 01.07 | 18:07

Под парична гаранция е пуснат Райчо Стойнев, а срещу подписка - Петър Атмаджов

От iNews.bg

Варненският апелативен съд е изменил мерките за неотклонение на двама от "Килърите". Магистратите са пуснали под парична гаранция от 1000 лева хижаря Райчо Стойнев и срещу подписка - бившия полицай от Велико Търново Петър Атмаджов.

До решението се е стигна, след като на 27 февруари тази година магистратите от морската столица са отменили присъдата на Шуменския окръжен съд в частта, с която Райчо Стойнев е бил признат за виновен във връзка с убийството на Румен Рачев.

Съдът е намалил наказанието му от 15 на 7 години. Втората съдебна инстанция е запазила присъдата на Петър Атмаджов - 4 години затвор, за побой над либийски гражданин. Двамата са били на топло почти 4 години.

Магистратите обаче са решили, че няма опасност те да се укрият или да извършат ново престъпление. В края на февруари тази година Варненският апелативен съд е потвърдил трите доживотни присъди по делото, като е премахнал най-тежката форма на наказание - "без право на замяна" за водача на групата Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца и Георги Вълев.

На 20 юни обаче Върховният касационен съд (ВКС) върна "Килърите" на Варненския апелативен съд, като е отказала образуване на касационно производство. Апелативният съд е изпълнил всички указания и разпореждания на ВКС и след приключване на процеса по администриране на делото, то ще бъде изпратено във върховната инстанция. Дотогава Стойнев и Атмаджов ще останат на свобода.

Водещи

Най-четени