Пуснаха заместничката на Иванчева - Биляна Петрова от затвора 12.08 | 16:15

Бившата ѝ заместничка Биляна Петрова е осъдена на 5 години затвор, а предшественикът на Иванчева като кмет на „Младост" – Петко Дюлгеров – на 4 години затвор.

От iNews.bg

Има ли изненадващо съдебно решение, свързано с известна политическа фигура у нас?

Пуснаха заместничката на бившия кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева - Биляна Петрова от затвора! Това реши Апелативния съд в Бургас днес, а решението на магистратите е окончателно.

В края на 2022 г. Върховният касационен съд (ВКС) осъди окончателно и тримата  - Иванчева, Петрова и Дюлгеров, които получиха ефективни присъди.

Иванчева беше осъдена на 6 години затвор за това, че като кмет на "Младост" през 2018 г. чрез изнудване е поискала от Ваклин 250 000 евро, за да бъдат придвижени преписките му в общината, после е намалила исканата сума на 187 000 евро, а на 17 април е приела първата част от парите – белязаните 70 000 евро, които бяха открити в колата ѝ.

Бившата ѝ заместничка Биляна Петрова е осъдена на 5 години затвор, а предшественикът на Иванчева като кмет на "Младост" – Петко Дюлгеров – на 4 години затвор.

Според публикации на Иванчева, Петрова е трябвало да работи 3 седмици с натрошени кости, като е била "натъпкана" с обезболяващи.

"Биляна се придвижва с бастун от месеци и всяко качване на стълби е съпроводено с болки и страдание, защото там няма достъпна архитектурна среда, въпреки, че е задължително по закон" написа още Иванчева..

Водещи

Най-четени