Пуснаха срещу 5000 лв. обвинените в корупция граничари на "Дунав мост" 19.11 | 18:06

Съдът отхвърли искането на прокуратурата да остави 7-те полицаи в ареста

От iNews.bg

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" спрямо седемте служители на ГКПП "Дунав мост", обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи, предаде Фокус . Паричната гаранция е в размер на 5000 лв. за всеки един от граничните служители.

На 16 ноември при спецакция на Дунав мост бяха задържани гранични полицаи. Повдигнати са обвинения за корупция на 7 служители от граничния пункт.

Обвиненията на всички задържани са за участие в организирана престъпна група, която е действала на пункта в периода от септември 2015 г. до ноември 2016 г. Участниците в групата са искали и получавали подкупи. По случая са разпитани около 10 свидетели.

От държавното обвинение обявиха, че разполагат с доказателства от видеонаблюдение и аудиозаписи. Извършени са обиски на домовете, автомобилите и на самите гранични служители. В жилището на един от обвиняемите гранични полицаи са открити около 20 000 лева в различна валута.

Граничните служители бяха задържани за срок до 72 часа, а специализираният съд не уважи искането на специализираната прокуратура да ги остави за постоянно в ареста.

Водещи

Най-четени