Първа ефективна присъда за подкуп на граничар 12.10 | 10:02

ВКС потвърди решението на Апелативния съд

От iNews.bg

Първата ефективна присъда за подкуп на граничар вече е в сила. Върховният касационен съд потвърди решението на Апелативния съд в Бургас и така 41-годишният подсъдим Емил Емилов, опитал се да даде рушвет на граничен полицай, ще лежи на топло две години и ще трябва да плати глоба в размер на 2000 лв.

Решението на бургаските магистрати е първото по рода си в Апелативния регион за опит да бъде корумпиран граничар, за да не извърши действия в по служба и да пропусне бежанци. 

Припомняме, че на 22 април миналата година мъжът предложи 2000 лв на униформен, за да пропусне група от 12 бежанци. На първа инстанция Емилов получи условно наказание от три години и глоба от 4000 лв, но в решението си от април 2016 г. бургаските магистрати отчетоха високия размер на предложения и даден подкуп.

Допълнително утежняващ фактор е това, че е направен опит да бъде корумпиран полицай със специални охранителни функции в момент на тежък миграционен натиск не само към България, но и към всички държави-членки на ЕС, отбелязва БГНЕС.

Водещи

Най-четени