Първанов: Управлението на Борисов беше вредно 05.12 | 09:12

Според бившия президент правителството трябвало да си подаде оставка

От iNews.bg

Бившият президент Георги Първанов е поредният представител на политическата класа, който не спира да обсъжда усложнената политическа ситуация у нас. Според него предстои да се избира между ляво и дясно, но е важно кой ще бъде в центъра. Категоричен е, че няма друг вариант за управление на страната.

"Всеки опит за съставяне на правителство извън двете най-големи политически сили ГЕРБ и БСП, е обречен на неуспех. Нещо повече – той е рискован за страната като цяло. Няма смисъл да се губи времето на нацията. Вотът на изборите беше много ясен. Иска се промяна и има предпоставки за оздравяване на президентската институция. Защо това да не се случи и в изпълнителната власт”, заяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред Нова тв.

И макар много негови колеги да смятат, че премиерът Бойко Борисов не трябваше да подава оставка, според някогашният държавен глава това бил най-логичният ход. Кризата в управлението станала ясна още през пролетта, така че онова, което се случи на изборите, просто показало в целия блясък кризата на доверието на хората.

"В този смисъл нямаше нищо по-естествено от това Борисов да си тръгне. Това управление беше повече от вредно, така че то трябваше да си тръгне”, каза още Първанов.

Водещи

Най-четени