Първанов: Хайде да не се месим, където не ни е работа 28.09 | 14:11

„Ние трябва да си пазим границата“, категоричен е той

От Филипа Тодева

Ние трябва да пазим своята граница, трябва да създадем максимални гаранции за сигурността на държавата и на всеки български гражданин. Това каза Георги Първанов, президент на България 2001-2012 г., на отбелязването на 95-годишнината от Войнишкото (Владайско) въстание, предаде агенция "Фокус”.

"Мине, не мине месец и ние се изправяме пред предизвикателството да определяме своето отношение към един или друг конфликт по-близо или по-далече до нашата граница. Според мен, трябва да се съберем, да поумуваме и да отсечем – България няма място в подобни военни конфликти. Хайде да не се месим там, където не ни е работа”, заяви Първанов

"Мисля, че от всички войни, които сме водили – голяма част от тях войни за обединението на България, за една справедлива кауза, но и ангажименти в други конфликти, които не са чак толкова справедливи – това е изводът: нека България бъде един от факторите в търсенето на световен мир, на дипломатически средства за решаване на конфликтите, а не за военни средства, войни, в резултат на които загиват млади хора, невинни граждани”, заяви Георги Първанов.

Водещи

Най-четени