Първанов е против свикването на Велико Народно събрание 20.02 | 20:58

Според него едва ли ще се събере конституционно мнозинство

От Елена Кирилова

Аз не бих подкрепил идеята за 240 мажоритарни депутати, защото това ще означава хаос, възможност за манипулация и липса на перспектива, заяви Георги Първанов пред bTV.

По думите му съществуват други разумни идеи, които трябва да се обсъдят с протестиращите, стига да се постигне диалог. Роля тук играе Президентството, смята той.

Според Първанов е много важно членовете на служебния кабинет да бъдат професионалисти. Освен това те трябва да се ползват с висок авторитет в обществото и никой да не подозира, че се опитват да манипулират изборите.

Служебният кабинет трябва да решава не само оперативните задачи, но има и една голяма цел - да подготви честни, прозрачни и демократични избори.

Първанов обясни, че е скептично настроен към идеята за Велико Народно събрание, тъй като в него едва ли би могло да се събере конституционно мнозинство.

Ако се свика Велико Народно събрание, но то не може да произведе какъвто и да било продукт, България ще претърпи огромна катастрофа за политическата класа, допълни Първанов.

Водещи

Най-четени