Първанов си е направил самоотвод за лидер на БСП 19.05 | 20:03

Това е станало по време на закритото заседание на конгреса, научи iNews

От Филипа Тодева

Георги Първанов, президент на България за периода 2002 - 2012 година, се е отказал от битката за лидерския пост на БСП, научи iNews. Това е станало по време на закритото заседание на 48-я конгрес на партията. 

Така кандидатите за лидер на Столетницата остават Сергей Станишев, Георги Кадиев, след като и Драгомир Стойнев се отказа от надпреварата.

Георги Първанов е обяснил решението си да се оттегли с мотива, че не иска да бъде човекът, който ще предизвика разцеплението на БСП. Действията на Първанов са били посрещнати с аплодисменти от делегатите на конгреса. 

По-рано днес Първанов и Станишев се изказаха пред делегатите. Сегашният лидер Станишев за пореден път направи заявка за управление на страната и коментира, че само БСП може за измести ГЕРБ.

Първанов от своя страна коментира пред журналистите преди да се изправи пред делегатите, че за разцепление в БСП и дума не може да става. Той отказа да седне и на президиума, а остана сред делегатите, в групата от Перник. 

Държавният глава в периода 2002 - 2012 година се обърна към Сергей Станишев с думите "Задушавате партията, другарю председател". 

Закритото заседание на БСП продължава. 

Водещи

Най-четени