Първи рокади в министерството на Петър Чобанов 05.06 | 16:23

Шефът на финансовата инспекция се раздели с поста си

От Христина Рафаилова

Във финансовото министерство започнаха рокадите след смяната на властта. 

С поста си днес се раздели шефът на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Тя е била освободена от ресорния министър Петър Чобанов, съобщават от финансовото ведомство. Напускането на Петкова е по взаимно съгласие. 

Мястото ѝ ще бъде заето от Гинка Драганинска. Тя има висше икономическо образование, специалност "Финанси и кредит", както и редица специализации в областта на организацията и технологията на финансовите ревизии, имуществената отговорност, развитие на човешките ресурси. 

В периода 1980-1991 г. е работила в Териториална дирекция Държавен финансов контрол (ДФК) - София. От 1992 до 2000 г. е заемала длъжността началник на отдел в Главно управление на ДФК. През периода 2000-2001 г. е била главен експерт в здравната каса, дирекция "Административно-стопанска дейност".

От декември 2001 г. е назначена за директор на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и заема тази длъжност до преобразуването на агенцията в Агенция за държавна финансова инспекция през април 2006 г. От 25 април 2006 г. до 1 август 2010 г. е била директор на Агенция за държавна финансова инспекция, а след това до настоящия момент е била заместник-директор на агенцията.

Теменужка Петрова беше главно действащо лице във временната комисия за "Белене" в предишния парламент. Разискванията на депутатите за фактите около ядрения проект се въртяха основно около доклада на ръководеното от нея ведомство. Според документа са извършени редица нарушения на Закона за обществените поръчки във връзка с проекта. 

Водещи

Най-четени