Първият ден от лятото идва с температури до 28 градуса 21.06 | 09:01

До обяд променлива облачност, следобед отновво ще има валежи

От iNews.bg

В 00:44 часа настъпи астрономическото лято. Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Преди обяд над Рило-Родопската област и североизточните райони, а в следобедните часове на много места в Южна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Атмосферното налягане ще бъдe по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи.

В планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, преди обяд главно в Рило-Родопската област, а в следобедните часове и над останалите планини. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра – около 10.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността и краткотрайни валежи. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, като в следобедните часове ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 20-22, на север от н.Калиакра около 18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Водещи

Най-четени