Пътека от червени цветя бележи пътя, където загина бебе в Крушовец 21.10 | 11:07

Навършват се 40 дни от смъртта на малката Краси

От Цанка Донкова

Преди 40 дни ужасна трагедия беляза созополското село Крушовец. Дете бе премазано в количката си от автомобила на граничния полицай Костадин Стоянов. За да отдадат почит на 11-месечната Краси, днес пътека от червени цветя ще покрие окървавения път, където тя загина, съобщава БНР.

Близките на момиченцето ще засипят с цветя шосето и тротоара, на който малката Краси издъхна, за да отдадат почит към паметта ѝ, уточни един от организаторите – Мария Димитрова от клуб "Безопасни улици от Валя".

"Нека всички останали да видят и да проумеят, че не е нужно да се убиваме по пътищата и самостоятелно да водим война измежду нас си, да страда едно семейство за цял живот. Най-вече и за невинното дете, което си е отишло. Цветята ги слагаме на земята и една минута мълчание в памет на всички загинали деца. Мъката обаче си остава единствено и само за въпросното семейство", заяви още тя.

След тежкия инцидент на 11 септември пътят в Крушевец вече е обезопасен. По трасето в селото са поставени 5 "легнали полицаи". Два от ограничителите са поставени точно на мястото, където беше убито детето.

Водещи

Най-четени