Пътищари отново се събраха на протест пред МРРБ 08.10 | 10:00

Напрежението в сектора продължава, въпреки че миналата седмица беше сформирана експертна работна група, която трябваше да разреши проблемите и да се раздадат 9 милиона лева заплати

От iNews.bg

Пътни строители отново се вдигнаха на протест на пъпа на София, въпреки обвиненията срещу тях, че са нахъсвани за тези си действия от бившите управляващи от ГЕРБ. Този път те няма да блокират пътни артерии из страната, а вместо това недоволството се пренесе пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Над 800 милиона лева, които са заработени, трябва да бъдат разплатени. Повечето работници получават вече втори, трети, четвърти месец минимални трудови възнаграждения, колкото да могат да преживяват", заяви Георги Златев от Браншова Камара "Пътища". По думите му, ако не се намери решение на тази ситуация, се предвижда протестите да продължат.

Напрежението в сектора продължава, въпреки че миналата седмица беше сформирана експертна работна група, която трябваше да разреши проблемите. Това обаче не се случи. Представители на сектора проведоха срещи с премиера, с президента, както и с ресорния министър Виолета Комитова. Те организираха и два други протеста.

"Управителният съвет на Българска Браншова Камара "Пътища" вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента, Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма", мотивират действията си от браншовата организация. Преди дни след поредна среща на строителите беше обещано, че ще получат 9 млн. за заплати.

Водещи

Най-четени