Пътна карта извади отново на дневен ред Стратегията за е-управление 12.11 | 18:02

Документът предвижда още в първия етап да бъдат въведени електронни обществени поръчки, електронно здравеопазване и електронно правосъдие

От iNews.bg

Приоритетно въвеждане на електронни обществени поръчки, електронно здравеопазване и електронно правосъдие. Това предвижда Пътна карта за реализация на Стратегията за електронно управление, приета днес на заседание на Съвета за електронно управление към Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Пътната карта предвижда още в първия етап на стратегията да бъдат електронизирани обществените поръчки, здравеопазването и правосъдието. Голяма част от проектите, които се предвижда да бъдат реализирани, ще се финансират с европейски средства.

По предложение на министъра на финансите Владислав Горанов, съветът прие актуализираната секторна стратегия "е-Митници" и Пътната карта за изпълнение на Секторната стратегия "е-Митници" (2014-2020 г.).

По време на заседанието бяха приети още Стратегия за централизирано предоставяне на Интернет услуги през мрежата на ИА "ЕСМИС" и проект за осигуряване на развитието и оптимизацията на системата ИСУН 2020.

Водещи

Най-четени