Пътната обстановка на "Витиня" остава тежка* 07.01 | 17:07

Към 17.20 часа специализирана техника започна изтегляне на поредния закъсал ТИР

От Георги Георгиев

Пътната обстановка на автомагистрала "Хемус" остава тежка. В момента екипи почистват участъцитие, които бяха блокирани от завъртялите се през деня ТИР-ове. Продължава обилният снеговалеж в района, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" към 18 ч.

Пътноподдържащата фирма е осигурила допълнително почистваща техника.

Временно е спряно движението посока по София на всички МПС, за да може да бъде почистено трасето и да се изтеглят останалите блокирани автомобили.

Към 17.20 часа, преди тунела Витиня, спицеализираната техника започна изтегляне на поредния ТИР, този път с монтанска регистрация, към аварийната лента. Камионът е с износени гуми.

В посока от София към Ботевград движение е отворено за леки автомобили. Товарните ще бъдат пуснити след като се изтегли лекия трафик.

В момента трасето на АМ "Хемус” се почиства от около 40 машини. Работата на екипите и техниката е започнала в 20.00 часа вечерта на 6 януари и не е прекъсвала до момента.   

Ситуацията на автомагистрала "Хемус” се утежни от силният снеговалеж и хлъзгавата настилка, които доведоха до инцидентни със закъсали ТИР-ове. Те от своя страна блокираха движението и доведоха до многочасови километрични задръствания, припомня iNews.

По последна информация на Агенция "Пътна инфраструктура” към 16 часа проходът "Петрохан” е бил отворен за движение за МПС-та до 10 тона.

От агенцията препоръчва на пътуващите от Велико Търново посока София да преминават през прохода на Републиката или през прохода Шипка, за да ползват АМ "Тракия”.

За прохода "Шипка” също е въведено ограничение за движение за товарни автомобили над 10 тона.


Над 800 машини през деня са осигурявали зимното почистване на територията на страната, съобщават от АПИ.

*Информацията е актуализирана към 18.10 ч.

Водещи

Най-четени