Пътуваме изцяло по магистрала до Турция 29.10 | 17:55

През следващия програмен период ще развиваме пътищата в Северна България, надява се Московски

От iNews.bg

От днес пътуването до Турция се осъществява изцяло по магистрала. Това става възможно след официалното откриване на последната отсечка от АМ "Марица" между Оризово и Димитровград, която е с дължина 31.4 км. Така цялата магистрала вече е готова – от връзката с "Тракия" до "Капитан Андреево".

Новият участък беше открит от президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров и др.

Над 3.2 млрд. лв. вече са вложени в изграждането на транспортна инфраструктура, обяви по време на церемонията Ивайло Московски. Той подчерта, че с откриването на новата отсечка, България вече има 3 напълно завършени магистрали - "Тракия", "Люлин" и "Марица". Откритият днес участък е изграден с помощта на Оперативна програма "Транспорт 2007-2013", а стойността на проекта е 160 млн. лв. Министърът изрази надежда през следващия програмен период с европейски средства да може да се развият и пътищата в Северна България.

Водещи

Най-четени