Пътуваме по-бързо от Пазарджик до Пловдив 09.05 | 14:10

Откриха 5 месеца по-рано обновения мост над р. Луда Яна

От Кристиан Костурков

От днес пътуващите между Пловдив и Пазарджик по т.нар. стар път няма да губят време в заобикаляне на срутилия се м.г. мост, който ги принуждаваше да използват заобиколни маршрути през селата. Това става след като днес изцяло обновеното съоръжение беше официално открито и пуснато в експлоатация от премиера Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, шефът на Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и др.

Добрата новина е, че мостът се пуска в експлоатация 5 месеца по-рано от предвиденото. Отварянето на новото съоръжение идва в момент, когато движението по алтернативния маршрут – магистрала "Тракия”, е затруднено заради започналите миналия месец ремонти и намалената скорост заради лошото състояние на пътя точно в участъците около Пазарджик и Пловдив. По време на церемонията премиерът Бойко Борисов изтъкна, че приключването на строителните дейности с 5 месеца по-рано от предвиденото е изключително важно, защото по обходния маршрут децата са пътували за училище с около час повече. В тази връзка регионалният министър Лиляна Павлова подчерта, че проектите на ръководеното от нея ведомство се изпълняват винаги в срок, качествено и според закона, предаде "Фокус”.

Новият мост над р. Луда Яна е с дължина 52 метра и е изграден изцяло със средства от бюджета. Инвестицията е близо 2.4 млн. лв., а надзорът, осъществяван от фирмата "Консулт инженерингс” е струвал 76 800 лв., съобщават от АПИ. Съоръжението заменя срутилият се точно преди година стар мост, който е бил изграден през 40-те години на миналия век от германски войници.

Водещи

Най-четени