РЗС и "Атака" се скараха пред Столичната община 05.06 | 16:14

"Ще ти откъсна вратлето, нещастник", закани се Яне Янев на хора от "Атака"

От Ивелина Георгиева

Около 60 човека освиркаха председателя на РЗС Яне Янев и хората му пред Столичната община, след като той бе дошъл да уведоми кмета на София Йорданка Фандъкова за протестните действия, които партията му възнамерява да предприеме.

Става въпрос за фалшивите гласове на изборите в Турция.

Янев заяви, че всичко трябва да е по законовия начин и ако някой се притеснява от протести и има гузна съвест, това е за негова сметка. Янев подчерта, че не воюва с Волен Сидеров, защото не води война с него.

Лидерът на РЗС подразни присъстващите, в които припозна симпатизанти на партия "Атака".

Янев заяви, че РЗС продължава със своята подписка във връзка с гласовете в Турция и след като тя бъде готова, следващата седмица ще я занесат в Конституционния съд.

Лидерът на РЗС поясни, че той не защитава Валери Симеонов и ГЕРБ и допълни, че те просто са подкрепили инициираната от неговата партия подписка.

Янев призова и "Атака" да направят същото. Той се оправда, че няма за какво да подкрепя Бойко Борисов и поясни, че РЗС е самостоятелна политическа партия.

"Бойко Борисов на нас не ни е настойник, както Местан е настойник на Волен", заяви Янев.

Той поясни, че е дошъл на добра воля при столичния кмет, за да ѝ връчи всички необходими документи и да може оттук нататък всички протестни действия, които организират от РЗС, да бъдат законни.

Той попита какво правят хората, които припозна като атакисти, и се осъмни в законността на тяхното присъствие.

Янев каза, че няма предварително да уведомява кога ще организира протестни действия, шествия и митинги. Вследствие на това той бе провокиран от събралото се множество и се обърна към един от тях със заканата: "Ще ти откъсна вратлето, нещастник."

Полицейското присъствие в района на общината бе изключително засилено. До насилие и физическа разправа не се стигна.

Водещи

Най-четени