РЗС нарочи Плевнелиев за архитект на нова коалиция 30.04 | 10:50

Тройната коалиция ставала петорна - „БСП, ДПС, ДСБ, Атака и Пръмова”

От Филипа Тодева

РЗС на Яне Янев намекна, че президентът Росен Плевнелиев координира с пет партии създаването на нова коалиция.

Според българските консерватори БСП, ДПС, ДСБ, Атака и Пръмова са оформили тематична коалиция под диригентската палка на Моника Йосифова, а предизборният съюз е скрепен чрез австрийска фирма, която щяла да прави паралелно преброяване на вота на 12 май.

Партията на Янев посочва, че фирмата е наета с корупционните пари по линия на скандалния лобист Хохегер. По предварителна информация на РЗС от достоверен източник във Виена

са броени 250 000 евро за тази услуга. Смята се, че партиите ще използват резултатите от паралелното преброяване на австрийската фирма като свое алиби, за да оспорят официалните резултати от ЦИК.

"Сега разбираме защо Местан, Сидеров, Станишев, Кунева и Костов дни наред подготвят общественото мнение за "правителство на спасението”. Не случайно, а координирано с президента Росен Плевнелиев, проглушиха общественото пространство с повтаряне на тезата за програмно правителство. По всичко личи, че сценарият е правен с опитен ДС почерк и е замислян месеци наред. Кулминацията най-вероятно е била при съгласуването по време на тайните обяди между Станишев и Кристалина Георгиева в Брюксел. За да не бъдат уличени в конспирация, не случайно са привлекли в схемата и Плевнелиев, с когото да се оправдават пред ЕС, че и президент, избран от ГЕРБ, приема изборите за фалшифицирани”, пишат от РЗС.

Хората Янев призовават президента Плевнелиев да каже защо така "конспиративно и точно в този момент” замина за САЩ, да заеме ясна и категорична позиция кои резултати ще признае: тези на ЦИК или тези от паралелното преброяване на Моника Йосифова и да разясни кой му внушава тезата за програмно правителство и предстояща дестабилизация на държавата.