РИОСВ спря принудително строеж край Синеморец 28.05 | 14:59

Административните актове са издадени на основание грешно декларирани от възложителите обстоятелства по отношение на техническата инфраструктура

От iNews

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас издаде принудителна административна мярка за преустановяване на строителството в местността "Поляните" до Синеморец. Това е наложено в изпълнение на указанията на Министерството на околната среда и водите за осъществяване на контрол на строителството в местността. Информацията е от РИОСВ.

Във връзка със строителството в посочената местност е извършена проверка на издадените административни актове. Установено е, че те са издадени на основание грешно декларирани от възложителите обстоятелства по отношение на техническата инфраструктура. 

Обстоятелството, че до поземления имот няма одобрен проектиран и изграден път за достъп, както и одобрена проектирана и изградена канализация с осигурено пречистване, е наложило преустановителна принудителна административна мярка върху строителството, посочиха от РИОСВ и добавиха, че спирането на строителството е до извършване на съответните приложими процедури за техническата инфраструктура.

Източник: БТА

Водещи

Най-четени