Работник в медикаментозна кома след трудов инцидент 17.07 | 11:04

Инцидентът е станал във Вагоноремонтния завод в Самуил

От Десислава Маданска

Работник от разградското село Ножарево е в медикаментозна кома след трудова злополука във Вагоноремонтния завод в Самуил. 33-годишният Самет Мустафа е с опасност за живота.

По думите на шефа на интензивното отделение на разградската болница д-р Георги Кулишев, мъжът е постъпил в тежък хеморагичен шок, с 5% изгаряне на подбедрицата, фрактура на лакътя и мишницата, счупено ребро, наранявания по цялото тяло. Мустафа се поддържа в изкуствена кома, опасността може да дойде от белия дроб и корема, тъй като във вторник получил кръвоизлив и бил отстранен далакът му.

Инцидентът е станал във вторник около 8:30 ч. като мъжът паднал от вагон-цистерна, докато го ремонтирал, става ясно от официалната информация, информира в. "Стандарт".

Според неофициална информация обаче, потвърдена и от изгарянето на подбедрицата му, във вагона е имало взрив, възпламенен от искра в останала на дъното нафта. При взрива Самет изхвърчал заедно с капака на вагона и паднал далеч от мястото, където е заварявал.

Данните за взрива не са потвърдени от Инспекцията по труда в Разград. Шефът на инспекцията в града Катя Филипова отказала коментар, тъй като инцидентът се разследвал и от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени